Over mij

 

 

MIJN VERHAAL

 
Als dertiger heb ikzelf heel wat gezondheidsproblemen gehad. Ik kreeg een auto-immuunziekte met de naam myasthenia gravis.
Om het kort even uit te leggen maakt mijn lichaam anti-lichamen aan die ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf aanvalt. In mijn geval werken mijn spieren dan niet goed en heb ik last van extreme vermoeidheid.
 
Ik ben een paar jaar buiten strijd geweest en heb mij heel ellendig gevoeld. Als dertiger altijd moe zijn en amper inspanningen kunnen doen is vreselijk. Na 3 jaar begon het iets beter te gaan en heb ik een oude hobby terug uit de kast gehaald. Ik ben terug beginnen naaien.
 
In een vorig leven had ik meer dan 7 jaar naailes gevolgd en dit was iets waar ik nu veel tijd voor had en ondertussen had ik terug iets om handen.
Zo zijn de naaikriebels terug in mijn leven gekomen en heb ik het virus terug voorgoed te pakken.
 
Ik begon terug leuke dingen voor mijzelf te maken en genoot van de prachtige stofjes uit te kiezen en tot leven te brengen in mooie creaties. Ik ben met enkele uren in de week begonnen en heb dit verder kunnen uitbouwen tot waar ik nu sta.
 
Mg (myasthenia gravis) is niet mijn beste vriend maar ik heb er mee leren leven. Het heeft mij wel doen nadenken over alle giftige stoffen die mijn handen passeren. Elk jurkje-shirtje wordt door mijzelf geknipt, genaaid, etc.
 
Toen is mijn zoektocht begonnen naar gezondere stofjes, want er komen heel veel chemicaliën in ons milieu terecht. Door stofjes te gebruiken zonder chemische stoffen draag ik mijn steentje bij tot een beter milieu voor onze kinderen.
 
Yez-handmade laat kleine meisjes schitteren en stoere binken knallen in een prachtige handgemaakte outfit. Zoek jij een jurkje voor jouw kleine dametje? Bij Yez-handmade zijn eigen ontwerpen en patronen in een uniek jurkje gestoken, die vind je nergens anders. Elk jurkje en rokje is in een beperkte oplage gemaakt. Zo blijft jouw meisje uniek.
 
Neen, we weten niet exact wat die giftige stoffen teweegbrengen. We weten ook niet exact wat de giftige stoffen op groenten en fruit teweeg brengen, maar we weten wel dat het zeker niet goed is voor onze gezondheid. Heel wat gezondheidsklachten kan men nog niet goed thuisbrengen.
 
Als er stoffen zijn zonder giftige stoffen, waarom zouden we dan kledij kopen gemaakt van stoffen met veel chemische troep? Vandaar mijn missie om een mooie, unieke en handgemaakte collectie te maken die gemaakt is van zorgvuldig geselecteerde stoffen, op kwaliteit en toxiciteit.
 
Onze maatschappij is een wegwerpmaatschappij geworden. Massa’s kledij wordt er geproduceerd en massa’s kledij worden ook weer vernietigd. Ik maak heel beperkte oplages, zodat niet elk kind met hetzelfde jurkje rondloopt. Zo blijft je kind uniek.
 
Alles is van hoogwaardige kwaliteit en kan zo door meerdere kindjes gedragen worden. Koop dus beter wat minder en koop kwaliteit, denk aan ons milieu, zodat onze kinderen en kleinkinderen ook nog een leefbare aardbol hebben.
 
Mijn advies, ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

Sonja